ZooMers: The Jury

Azur Delibašić

Azur Delibašić je učenik srednje škole iz Kaknja, BiH. Voli sport ali također provodi slobodno vrijeme učeći o dizajnu. Pored škole, bavi se i freelance pisanjem za bosanski novinarski portal.

Berina Obralija

Berina Obralija se smatra maštovitom i kreativnom osobom. Voli pjevati, slikati i pisati, kao i provoditi vrijeme sa prijateljima. Voli gledati romantične i naučno-fantastične filmove.

Hana Huskić

Hana Huskić završila je Koledž United World i trenutno pauzira u Sarajevu radeći kao freelance autorica za Magazin za obrazovanje „Školegijum“ i prvi bh. magazin za feminističku teoriju i umjetnost „Bona“. Od 2018. kreće sa studijem kulturalne antropologije i teatarske umjetnosti na Koledžu Gettysburg u Pennsylvaniji.

Igor Panić

Igor Panić je učenik srednje škole i aktivan član debatnih klubova. Učestvovao je u brojnim srednjoškolskim debatnim takmičenjima kao kapiten. Voli čitati klasike, slušati dobru muziku i putovati, a trenutno uči kineski jezik. Obožavatelj je dokumentarnih filmova.

Irma Jukić

Irma Jukić is a high school student from Tuzla. She loves art and plans to expand this love professionally. She was an Animation Camp participant in Mostar in 2017 and is a winner of various art awards.

Katarina Andrejaš

Katarina Andrejaš je učenica srednje škole i pasionirana fotografkinja. Njeni su radovi osvajali brojne nagradne na brojnim foto konkursima. Osvojila je treću nagradu na foto takmičenju Pravo Ljudski Film Festivala 2014.

Lorena Grbavac

Lorena Grbavac je studentica druge godine Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.Već dugi niz godina se bavi aktivizmom i volontiranjem. Uživa u filmovima i knjigama.

Maša Rašković

Maša Rašković je učenica srednje škole rodom iz Podogorice. Učestvovala je u ovogodišnjem Kampu animiranog filma u Mostaru i bila je vršnjačka edukatorica za izložbu o Anne Frank u Tuzli. Voli učiti nove stvari i družiti se s prijateljima.

Nermina Delić

Nermina Delić je učenica srednje škole u Gračanici, BiH. Odrasla je u SOS Dječijem Selu u Gračanici. Pored škole aktivno učestvuje i u vannastavnim aktivnostima poput volontiranja u Crvenom križu. Želi studirati arhitekturu.

Sabahudin Gluhović

Sabahudin Gluhović je aktivni učesnik pjevačkih i performativnih grupa od rane dobi. Već 2011. godine dobija svoju prvu glumačku ulogu u različitim improvizacijama na temu tolerancije, nasilja, pomirenja itd. Prvu filmsku ulogu će dobiti za film „Mrtve ribe plivaju na leđima“ (2017). Glavni je glumac dugometražnog filma „Na birou“.

Tarik Jašarović

Tarik Jašarović je učenik srednje škole sa ljubavlju prema glumi; stoga je član svih glumačkih klubova u Brčkom. Provodi slobodno vrijeme gledajući filmove i serije, voli skupljati ploče i gledati filmove, naročito kriminalističke i avanturističke.