START |

|

Poziv za učesnike/ce projekta Hoćeš kod mene? u Doboju, Čapljini, Jajcu i Kiseljaku.

Hoćeš kod mene? je umjetnički laboratorij filma i stripa koji uključuje 20 mladih kreativnih ljudi u dobi između 17 i 24 godine iz Doboja, Čapljine, Jajca i Kiseljaka. Tokom jednogodišnjeg učešća u projektu, učesnici/e će raditi sa filmskim i strip umjetnicima, razmjenjivati svoja iskustva u polju filma i stripa i zajedno sticati životna iskustva gradeći zajedničku platformu za kreativno izražavanje.

Svi učesnici/e će učestvovati na petodnevnim radionicama filma i stripa koja će se održati u jednom od projektnih gradova iz kojeg dolaze, kao i u jednom od ostalih pomenutih gradova. Pri tome će biti smješteni kod svojih vršnjaka, odnosno kod učesnika/ce iz grada u kojem se održava radionica, dok će u gradu iz kojeg dolaze u svom domu ugostiti drugog/drugu učesnika/cu.

Prva zajednička aktivnost će biti učešće na Zumiraj prava festivalu za mlade u okviru 12. Pravo Ljudski Film Festivala u Sarajevu u periodu od 10. do 13. novembra 2017. godine.

Prijaviti se možete ako:
- Imate između 17 i 24 godine i živite u Doboju, Čapljini, Jajcu ili Kiseljaku
- Želite učiti i dobiti pratkične vještine o filmu i stripu
- Želite putovati u jedan od projektnih gradova i ugostiti jednog/u vršnjaka/ vršnjakinju u svom domu na 5 dana tokom proljeća 2018. godine

Prijaviti se možete putem sljedećeg formulara

Molimo vas da nakon što popunite formular, na email adresu apliciram@pravoljudski.org pošaljete:
- svoj crtež, ukoliko crtate
- svoju omiljenu sliku (fotografiju koju ste napravili, sliku tvog omiljenog slikara/icu, ili vizuelni rad nekoga koga znate ili ne znate, itd.). Opišite nam šta vidite na slici koju ste nam poslali, ali također i ono što ne vidite. Ispričajte nam priču koju vam vaša omiljena slika govori.

Rok za prijavu je 18.10.2017.

Hoćeš kod mene? se organizuje uz podršku Američke ambasade u BiH. Za više informacija i eventualna pitanja, molimo vas da nam pišete na apliciram@pravoljudski.org.

Radujemo se vašim prijavama!

Srdačno,
Pravo Ljudski tim

Poziv za mlade: Budite dio žirija za izbor najboljeg Zumiraj prava filma za mlade

12. Pravo Ljudski Film Festival bira mladi žiri za izbor najboljeg Zumiraj prava filma za mlade. Mladi kreativci i kreativke u dobi između 17 i 21 godina iz Bosne i Hercegovine mogu se prijaviti za učešće u žiriju, a pored filmskog programa i razgovora o filmovima sudjelovati će i u radionici Medijske pismenosti.

Zumiraj dokumentarni film je jedini takmičarski program Zumiraj prava festivala za mlade, sačinjen od aktualnih, angažiranih kreativnih dokumentarnih filmova koji se bave kako globalnim, tako i lokalnim temama koji su od posebnog interesa za mlade u dobi između 17 i 21 godine.  Zumiraj prava žiri za mlade svake godine bira najbolji film za mlade koji je iz estetskih ili narativnih razloga najdraži mladima.

Radionica Medijska pismenost, koju ce učesnici i učesnice žirija paralelno pratiti, će se fokusirati na filmsku pismenost i alternativne načine izražavanja mišljenja i društvenog angažmana putem medija, sa fokusom na društvene mreže i blog.

Zumiraj prava festival za mlade održava se u Sarajevu u periodu od 9. do 12. novembra 2017. godine, a poziv je otvoren za sve mlade ljude iz BiH u dobi između 17 i 21 godine. Radni jezik radionice, te diskusije za odabir najboljeg filma za mlade, je engleski.

Sve troškove učešća (putovanje, hrana i smještaj u Sarajevu) snose organizatori. Molimo vas da se prijavite putem sljedećeg formulara.

Rok za prijavu je 20.10.2017.

Radionicu zvuka vodi muzičar i kompozitor elektroakustične muzike iz Njemačke - Marcus Beuter, koji ima višegodišnje iskustvo u bavljenju zvukom, improvizacijom, terenskim snimanjem, performansom... Više informacija možete naći ovdje

Radionica Medijske pismenosti se organizuje u partnerstvu sa UNDP u BiH, dok je Zumiraj prava festival za mlade omogućen podrškom Nacionalne fondacije za demokratiju iz Washingtona. Za više informacija i eventualna pitanja, molimo vas da nam pišete na apliciram@pravoljudski.org.

Radujemo se vašim prijavama!

Srdačno,
Pravo Ljudski tim