Start 33h 33m 33s
13. Pravo Ljudski Film Festival: Nov 28 - Dec 03, 2018

Sanjari

Radionica: Sanjari

11 – 12.11. 2017 / Sarajevo

Tutori/ce::

Neven Misaljević, Budimir Željko-Keko, Ervina Muftić

 

Učesnice i učesnici projekta „Stariji brat, starija sestra“ čiju mrežu koordinira Udruženje Narko-ne će svoj osvrt na film „Put u natprirodni svijet“ razviti vizuelno tokom radionice stripa, oslikavajući svoje magične svjetove i svo dobro koje vlada u njima. Pored stripa, učesnice i učesnici će pokušati uloviti svoje vizije i dokumentarnom fotografijom. Ova inicijativa u sklopu Pravo Ljudski Film Festivala provedena je u partnerstvu sa Udruženjem Urban, a podržao je UNICEF.

 
 

 

 

 

Neven Misaljević (1979) je voditelj edukativno/kreativnih radionica dokumentarnog i autorskog stripa koje već nekoliko godina održava za sve uzraste. Također je i ilustrator/dizajner mnogih printanih materijala i knjiga u sklopu grafičkog small-press kolektiva Stripnjak Comics.

 

Ervina Muftić (1989) studirala je arhitekturu. Dugo su je interesovali crtanje i grafički izraz; bila je učesnica nekoliko radionica i izložbi. Osvojila je nagradu za najbolji strip na temu „Život kojim živim“. Tada prvi put razmišlja o stripovima i ilustracijama kao mediju koji govore o društvenoj odgovornosti.

 

Budimir Željko-Keko (1972), strastveni ljubitelj fotografije, naročito portretne. Ulica je jedna od njegovih opsesivnih tema. Osnivač je Udruženja ljubitelja fotografije „Kontrast“ te je profesionalni fotograf za UNICEF BiH na projektima „Pričajmo o mogućnostima“ od 2013. naovamo. Učestvovao je na više od deset lokalnih i svjetskih izložbi.