Start 33h 33m 33s

Radionica: Prisvajanje sebstva: Subjekt i uznemireni um

30.11.2018 / Sarajevo

Tutorice: Emina Zoletić, Samira Selesković

 

Živimo u svijetu gdje je stigmatizacija mentalne bolesti i traume svakodnevna. Isti taj svjetonazor koji mentalno oboljele isključuje iz zajednice, teži da umanji značaj anksioznosti i depresiji i odbija uvidjeti njihovo razorno dejstvo. Radionica se izvodi po metodologiji psihodrame, kroz uživljavanje u događaje iz prošlosti, intimna promišljanja i neispričane snove ili imaginarne buduće događaje, kako bi našla nove odgovore na proživljene situacije i prave odgovore na nove situacije.

 

Emina Zoletić je klinička psihologinja po zanimanju. Živi i radi u Tuzli, BiH. Nakon završenog studija na Odsjeku za psihologiju u Sarajevu, radnu karijeru je započela u Zavodu za psihološku i socijalnu zaštitu pri tuzlanskom Univerzitetsko-kliničkom centru. Specijalizantica je postdiplomskog specijalističkog studija iz kliničke psihologije.

Nakon magistarskog studija iz oblasti epidemiologije na Univerzitetu Rotterdam, planira upisati doktorski studij u nekoj od zemalja EU.

Samira Selesković  je diplomirana psihologinja, kao i psihoterapeutkinja psihodrame. Posjeduje Nacionalni certifikat za psihoterapiju Republike Srbije. Kao psihoterapeutkinja radi u Udruženju za integrativnu psihoterapiju “psihodrama”. Radi u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli, gdje se najviše psihoterapijski bavi djecom i mladima. Poslednjih 10 godina vodi psihološke i psihodramske radionice, te terapijske grupe.