Start 33h 33m 33s

Prijavite se na regionalnu Školu kreativnog dokumentarnog filma ACTive #3

Pravo Ljudski i DokuFest, u saradnji sa Muzejem savremene umjetnosti u Skopju, Filmskim centrom Crne Gore i Underhillfest-om, zahvaljujući velikodušnoj podršci NED-a,

poziva sve ambiciozne mlade kreativce/ke, umjetnike/ce i režisere/ke, starosti između 18 i 25 godina,

da se prijave na treće izdanje regionalne Škole kreativnog dokumentarnog  filma ACTive.

Nakon procesa selekcije, 16 mladih ljudi sa velikim zanimanjem za kreativni dokumentarni film učestvovat će u živom i raznolikom obrazovnom programu koji će se dešavati u Skopju, Sjeverna Makedonija i u Podgorici, Crna Gora.

ACTive #3 u potrazi je za mladim autorima/icama sa strašću za dokumentarne priče i ideje, koji trenutno rade na kratkom filmu ili bi htjeli da ga snime, a dolaze iz područjâ i kontekstâ zanemarenih u filmskoj industriji.

Kriterij:

– Imate između 18 i 25 godina

– Dolazite iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Makedonije, Crne Gore i/ili Albanije

– Govorite engleski jezik

Active #3 je otvoren za sve; ipak, na prijavu psoebno ohrabrujemo aplikante/ice koji ne pohađaju formalno obrazovanje i dolaze iz manjih gradova i /ili ruralnih sredina.

Škola kreativnog dokumentarnog filma ACTive je raznolik, neformalni obrazovni program koji nastoji pružiti osnovu u procesu kreiranja kreativnih dokumentarnih filmova. Ovo uključuje apekte poput kreativnog i kritičkog mišljenja, pristupa istraživanju, razvoja i pisanja za kreativni dokumentarni film, kao i režiranja, kamere, zvuka i montaže.

ACTive #3 oldržavat će se u Skopju i Podgorici, od 1. do 12. aprila, 2019. godine. Pohađanje svih predavanja i radionica obavezno je za sve učesnike. Radni jezik škole je engleski.

Sve troškove učešća, uključujući put, hranu i smještaj, kao i sve produkcijske troškove pokrivaju organizatori.

Za više informacija, molimo posjetite:

 www.pravoljudski.org / www.dokufest.com 

PRIJAVITE SE OVDJE

Pored online aplikacijske forme, ljubazno vas molimo da nam pošaljete ostale potrebne dokumente, kako je definirano ispod, i to do 22.3.2019. na: apliciram@pravoljudski.org.

Za sva pitanje o ACTive školi ili aplikacijskom procesu, budite slobodni da nas kontaktirate na: apliciram@pravoljudski.org.

____________________________________________

VAŽNO

Preporučujemo da napravite kopiju vaših dokumenata i spremite ih u svoju arhivu. Sve dostavljene informacije bit će tretirane kao povjerljive. U slučaju da povučete vašu prijavu, svi dokumenti bit će uništeni.

Jedino potpune i blagovremene prijave bit će uzete u razmatranje.