Start 33h 33m 33s

13. Pravo Ljudski Film Festival: Poziv za stažiranje

Pravo Ljudski Film Festival poziva sve zainteresirane mlade ljude, studente i studentice društvenih znanosti željne sticanja novih znanja i iskustava, da stažiraju na 13. izdanju Festivala, koji će ove godine biti upriličen u periodu od 28. novembra do 3. decembra. Tokom dvoipomjesečnog učešća na realizaciji Festivala (od 8. oktobra do 15. decembra), Pravo Ljudski stažistima i stažisticama nudi dinamično radno okruženje u kojem će dobiti priliku steći nova znanja, vještine i iskustva, ali i postojećim doprinijeti kvaliteti 13. izdanja Festivala. Prilikom završetka angažmana, stažisti i stažistice će dobiti potvrdu o radu na PravoLjudski, širom svijeta afirmiranom festivalu sada već duge tradicije i odlične reputacije, koja će im u mnogome koristiti prilikom pronalaska novih profesionalnih angažmana.

Pravo Ljudski je u potrazi za stažistima i stažisticama na sljedećim pozicijama:

  1. ASISTENT/ICA KOMUNIKACIJE (2) – Pozicija podrazumijeva angažman na poslovima komunikacije s medijima, te asistiranja PR-u Festivala. Pored interesa za kreativno pisanje, poželjno je da kandidati i kandidatkinje imaju jasno i precizno izražavanje u pismu i govoru, znanja i iskustva iz oblasti komunikologije i novinarstva, odnosno poznavanje tehnika predstavljanja u tradicionalnim i novim medijima
  2. ASISTENT/ICA ADMINISTRACIJE (2) – Pozicija podrazumijeva angažman na svim vrstama administrativnih poslova tokom pripreme Festivala i njegove realizacije, a od kandidata/kinje se očekuju dobre organizacione i administrativne sposobnosti i vještine, samostalno ispunjavanje više zadataka, istovremeno i u zadatim rokovima, te iskustvo i znanje u sličnim poslovima.
  3. ASISTENT/ICA PRODUKCIJE (1) – Pozicija podrazumijeva rad na poslovima produkcije, odnosno, asistiranje producenticama Festivala. Od kandidata se očekuje brzina, preciznost i efikasnost, dobre komunikacijske sposobnosti, spremnost na timski rad i produženi radni dan, a poželjno je i iskustvo na sličnim poslovima.
  4. ASISTENT/ICA U RADU S GOSTIMA (1) – Pozicija podrazumijeva komunikaciju s gostima, aktivno istraživanje najpovoljnijih cijena prijevoza za goste, evidenciju osnovnih podataka o gostima i gošćama Festivala, obavljanje administrativnih poslova. Pored komunikacijskih vještina, efikasnosti, brzine i učinkovitosti, poželjno je da kandidati/kinje imaju vještine poput snalažljivosti i ljubaznosti, te iskustvo na sličnim poslovima.

Prijave slati najkasnije do 4. oktobra putem mail-a. Zainteresirani kandidati i kandidatkinje mogu poslati pismo motivacije i CV na B/H/S jezicima. Za sve dodatne informacije pisati na mail adresu: apliciram@pravoljudski.org.

Na razgovor će biti pozvani samo kandidati i kandidatkinje koji uđu u uži izbor.

Napominjemo da stažiranje na Pravo Ljudski Film Festival ne podrazumijeva novčanu naknadu.